Itāļu ēdieni! Itāļu kruasāni.

Sakarā ar to, ka nesen ar ferratum palīdzību biju Itālijā, uzrakstīšu tad uzrakstīšu recepti par godu tam!

ēdiens

Viss nepieciešamais:

  • 450 grammi kviešu milti
  • 25 grammi svaiga vai 8 grammi sausā rauga
  • 1-2 ēdam karotes cukurs
  • 2 olas
  • 180 grammi sviests
  • Sāls
  • Olīveļļa

Kā pagatavot:

1) Raugu samaisīt ar 150 ml silta ūdens, atstāt uz 10 min un pēc tam samaisīt.

2) Miltus iebērt lielā traukā.

3) 30 g sviesta sasildīt ar rokām un pārbērt ar miltiem.

4) Pievienot 1 olu, cukuru, 1/2 sāls, raugu un maisīt mīklu 10-15 min.

5) Galdu pārklāt ar miltiem un mīklu izveltnēt taisnstūrī 50×20 cm.

6) Atlikušo sviestu pārdalīt uz 3 daļām.

7) 1/3 sviesta uzsmērēt uz 2/3 mīklas, nedaudz atstājot tukšu vietu pa malām, apmēram, 2-3 cm. Nesasmērētu mīklas gabalu aizlocīt uz pusi sasmērēta un pārklāt ar atlikušo sasmērēto. Malas labi saspiest un atkal izveltnēt taisnstūri 50×20, pagriežot mīklu uz 90° grādiem pa labi. Ietīt mīklu cepam papīrā un dvielī, nolikt to ledusskapī uz 30 min.

8) Pilnībā atkārtot vēl 2 reizes 7. soli.

9) Atkārtot 7. soli vel 3 reize, tikai bez sviesta un nolikt ledusskapī tikai pēc trešās reizes.

10) Mīklu pārgriezt uz pusi (sanāk 2 kvadrāti) un no katru pusīti pārgriezt no viena stūra uz trijstūrim un izveidot kruasānus. Nolikt tos cepam traukā. Pārklāt ar 1 sakultu olu, atstāt uz 40 min aukstā cepeškrāsnī.

11) Sakarsēt cepeškrāsni līdz 220° un cept 10 min un uzreiz izņemt no krāsns.

Visam nepieciešamas apmēram 260 minūtes.

Lai labi garšo!

Leave a comment